دستیابی به فناوری DNA نوترکیب و انتقال ژن از یک موجود به موجود زنده دیگر منجر به ایجاد حوزه جذاب مهندسی ژنتیک در دوره زیست فناوری مدرن شد بهگونهای که ظرفیت بهره گیری از این فناوری به نحو فزاینده ای افزایش یافت. بر همین اساس کارسوق ملی مهندسی ژنتیک با همکاری ستاد توسعه زیست فناوری و سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، از سال 1396 برای دانش آموزان دوره متوسطه اول مدارس سمپاد طراحی گردید.
کارسوق مهندسی ژنتیک یک کارگاه آموزشی و پژوهشی ویژه دانش آموزان دوره متوسطه اول مدارس سمپاد می باشد که طی آن دانش آموزان با مفاهیم زیست فناوری و ارتباط آن با مهندسی ژنتیک آشنا خواهند شد. از اهداف مهم کارسوق مهندسی ژنتیک می توان به مواردی همچون: زمینه سازی تحقق اهداف سند توسعه زیست فناوری کشور، افزایش روحیه پرسشگری و پژوهشگری، پرورش خلاقیت و ایده پردازی، توانایی کار گروهی و در نهایت تبدیل ایده های اجرایی دانش آموزان به محصولات اولیه قابل دفاع در سطح دانش آموزی اشاره نمود.
- آخرین دوره کارسوق ملی مهندسی ژنتیک درسال تحصیلی 1401-1400 با مشارکت 15000 نفر از دانش آموزان سراسر کشور در ۳۱ استان برگزار گردید.
- دانش آموزان در کارسوق مهندسی ژنتیک، ضمن آشنایی با دانش هایی همچون کلونینگ، بیوانفورماتیک، بیان ژن و کار با باکتری، اقدام به تعریف طرحهای پژوهشی می کنند.